The major constraints of this project, its steep site, compressed between existing buildings and very limited allowance of development volume have shaped the form of this house.

Cube House

TYPE Residential, Interior
STATUS Commission, Built
LOCATION Sesto, Italy
YEAR 2008 
CLIENT Private

PROJECT ARCHITECT Angelika Mair, David Preindl

It is inserted into the earth with 2 covered parking spaces to the front from where a small stair case leads up to the main living zones in the first floor and further to the bedrooms in the second floor.
Because of the limited available floor area the horizontal and vertical circulation had to be designed in a very space saving way.
 
Given prominent location of the site directed towards the South and the dolomites the façade was opened as much as possible in order to widen up the tights interiors In order to provide shelter from the views of the passing- by road a layer of wooden sticks was wrapped around the big openings directed to the South – depending on the varying size of the openings they provide different degrees of shelter and intimacy.