Strata Hotel was completed in 2007: a subtle volume of horizontal wooden larch sticks that peel off the building, run over it, and seem to grow out of the surrounding topography.

Paramount-Alma Residence

TYPE Hotel, Interior
STATUS Commission, Built
LOCATION Sesto, Italy
YEAR 2011-2014
CLIENT Private

PROJECT ARCHITECT Peter Pichler

In 2014, to the neighboring Residence Alma, a guesthouse built in the 1960s,  got rid of an underused pitched roof , a previously non-existent vertical circulation and the dwelling for the host family were added.

Due to the immediate neighborhood of the Strata Hotel, the theme of the wooden stick was readopted: this time, two bands follow the geometrically complex volume, pushing behind and over the white existing cube and joining with the surrounding topography. The interiors benefit from differentiated external spaces, which open up between the building volume and the wooden sticks, light openings provide panoramic views and bring the sky deep inside the building - a variation on the theme.